Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma!

Stačilo by k tomu přidat počet justičních vražd (Heliodor Píka, Milada Horáková a další), počet zavražděných při pokusu prchnout přes hranice z našeho socialistického ráje, počet lidí, zavřených v lágrech na uranu atd. A počet lidí, kteří zahynuli v r. 1968 při "osvobození"  vojsky spřátelené ráže.

A počet lidí, jejichž rodiny byly rozvráceny, kteří nesměli studovat, byli vyhozeni z práce atd. Počet zemědělců, co přišli o majetek. Mám pokračovat? A my starší jsme to zažili, často na vlastní kůži.

Jenže ti, co to mají na svědomí, jsou na to dodnes hrdí (či byli, viz Vaš a Polednová).

12 0
možnosti
MD

To je dobry fundament. To by mohlo prezit i jednu tisiciletou risi.

0 5
možnosti
MD

Je toho tam dost, ale na malem priklade si muzeme popsat vas, tento a dalsi vase clanky stvorene vasim 'genomem'. Citujme tedy.

"Jediná moje smůla oproti soudruhům blogerům je ta, že jsem byl z rodiny, kde bylo normální říkat co si myslím."

A mame tu zase jedineho spravedliveho.

0 13
možnosti
Foto

A jeden superpravdomluvný to musel honem okomentovat. Rv

10 0
možnosti
JK

R^ Myslím si, že skutečnost, že pocházíte z normálních kořenů není smůla, ale štěstí. I při všech těch příkořích, které zmiňujete, které se děly a které jsem ve své rodině, okolí i sám na sobě zažil. Smůlu měli oni - komunisticky vychovaní, k třídnímu boji, nenávisti a nesvobodě. Táhne se to s nimi i jejich potomky celý život. Nikdy nenajdou klid a svobodu.

12 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Josef Pazourek
Žiji v Brně ale jsem taktéž patriotem Jeseníků. Brno mám rád jako rodné město, v Jeseníkách mám své srdce a rád se s Vámi o jejich krásy podělím. Mimo to mě zajímá vše, co se kolem mě děje.