Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M25i64l69a10n 98K86e11s77l

1. 6. 2014 6:51

Jest li se za mne někdo modlil,tak to asi odflákl.

2 2
možnosti
PT

P45e35t54r 16T86o64m46e79k

1. 6. 2014 7:11

To máš blbý. Možná alespoň tu češtinu.......

4 0
možnosti
Foto

super, držte se až nastoupí vlna "nenávistných".R^

5 0
možnosti
Foto

Vážený pane, sleduji Vaše články a děkuji za Vaši misionářskou práci. Dle reakcí na Vaše slova však usuzuji, že je před Vámi ještě dlouhá cesta.

Jak jsem pochopil z včerejší diskuse pod mým článkem, značné procento lidí odvrhuje Boha jako entitu a požaduje absolutní nezávislost na čemkoliv, co jen trochu zavání spiritualitou. Dle mého je to důsledek komunistické výchovy v druhé polovině 20. století, kdy vyrostly 2 generace, indoktrinované protináboženskou ideologií.

Ta však nebyla nahrazena ničím smysluplným. Proto je dnes tolik frustrovaných jedinců, požadující antidepresiva, proto je tolik požadavků na euthanasii, kdy utrpení a smrt je považováno za cosi nevhodné a proto je to lépe "vypnout".

Moderní církev tyto jedince dráždí a provokuje, vzdor jejich proklamovanému ateismu /pokud by to nebylo, tak nebudou psát podobné reakce/. Tito lidé nechápou ony řeholní bratry, kteří bez ohledu na svůj komfort jdou tam, kde nikdo jiný jít nechce - mezi "spodinu", mezi umírající apod. 

Přeji Vám pěknou neděli a těším se na Vaše články.

8 1
možnosti

Tak jak jsem poznal situaci před i po r. 1989, kdy důvěra v katolickou církev byla nejvyšší a všeobecná, což bych právě viděl jako nechtěný důsledek té komunistické výchovy (každé jídlo se přejí), tak bych to odvržení Boha spíše viděl jako následek snahy o provedení církevních restitucí (dovrršení snahy o oškubání svých svatých o veškeré pozemské statky, které kdy vlastnili, což je samozřejmě logické pro podmínky, kdy je  homo homini lupus) , není náhodné, že zlom přišel s kauzou Voršilek. Každá legrace něco stojí.

3 3
možnosti
MP

Lidé by se někdy měli domluvit s farářem, aby je pozval na oslavu silvestra. Byli by velmi zklamaní farářovou hostinou! Nejtypičtější česká vlastnost je závist. Jsme poslední stát, který ještě není vyrovnaný s majetkem církve a většina národa je proti tomu, aby se jim  majetek vrátil.  To je důkaz, že neplatí, co Čech to muzikant nebo zloděj, ale co Čech, to závistivec. Přitom se jedná o pouhých patnáct korun na hlavu po dobu třicet let. Nebo je rozumnější platit další stovky let co, co se týká jen deseti procent národa? Je správné, nestarat se o polorozpadlé budovy, nebo je nechat církvi k opravě, aby je potom využívali k pomoci přestárlých, nemocných, a dětí v ústavech? Proč jsou lidi sami proti sobě a nemyslí na to, že ve stáří se o ně bude starat právě ta církev, které závidí její majetek. At někdo nafilmuje církev, jak utrácí miliony a hoduje. A pak at to dá na internet. Bylo by to nejsledovanější video. Jenže jde o sience fiction, protože žádná církev nezachází s penězi tak, jak si lidé myslí. Pouhá oprava střechy na kostele stojí milion. A včil mudrujte.

,

5 0
možnosti

Dovolím si naznačit jiný úhel pohledu. Ta většina je tak zkrátka tupá, že nechápe, proč by měl každý včetně bezdomovců a mimčat přispívat 30 let 15 korun ročně na výživu kardinála Duky. Dle usnesení Nejvyššího soudu z let 1925 a 1926 stejně ty peníze nemohou být jinak pouzity, Nepovažuje je ho asi za veřejný statek. To i ten Viktor Kožený nás přišel na menší peníz.

1 3
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Josef Pazourek
Žiji v Brně ale jsem taktéž patriotem Jeseníků. Brno mám rád jako rodné město, v Jeseníkách mám své srdce a rád se s Vámi o jejich krásy podělím. Mimo to mě zajímá vše, co se kolem mě děje.