Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Je zajímavé, že dřív chodili lidé do  kostela. Tam jim dával farář útěchu a nepotřebovali psychiatra.

2 1
možnosti

Oni tehdy už byli psychiatři? A v každé vsi?

1 0
možnosti
MP

Jak může být církev chamtivá, když se vzdala 20%- 12 000 000 000 kč ve prospěch nových církví? Ha včil mudrujte!;-D

3 0
možnosti

Z cizího krev neteče.

3 2
možnosti
Foto

Vy jste ale na té inkriminované mši nebyl, jak tedy víte, že příslušný pán nemohl být zhnusen ? Podle mne je to docela dobře možné a je dokonce možné, že nebyl zhnusen sám, to Vy nevíte.

1 4
možnosti
RM

Napsal jste to moc hezky, dekuji a karma. Komunismus a nasledne konzum vymydlil mnoha lidem mozky, vazim si proto vsech, kterym zbylo alespon krapet rozumu a soudnosti.

4 2
možnosti
AR

Fanatická víra v cokoliv je o vymydleného mozku. Že se někomu něco nelíbí co nějaký spolek, církev, politická strana, sekta apod. dělá, ať celkově, nebo jen něco, ještě nemusí být známka vymydleného mozku.

5 1
možnosti
FD

Kdo věří,jde k faráři,kdo nevěří hledá psychiatra.Proto je mezi náma tolik duševně vyšinutých lidí a samý psychiatr.

3 1
možnosti
MP

Církev nemyslí na to, jak zbohatnout. Tito lidé mají opačné myšlení než vy. Zdarma pomáhají i tam, kde byste nechtěli pracovat. U těžce nemocných, nehybných lidí, mentálně postižených. Měli byste se jednou podívat do těchto ústavů. Okamžitě byste utekli. Tuto velmi nepříjemnou práci dělají jeptišky zdarma. Jejich přehnaná láska mě někdy i štvala, když přinesli kuřákovi cigarety či se postaraly o silně opilého. Nikdy nevíte, kdy vám budou pomáhat. Jsme opravdu nejzávistivější národ na světě. Zvýšení důchodu o 35 korun žádný důchodce ani nepoznal. A tady se pláče o pouhou polovinu této částky!!! Stát se neumí postarat o těžce nemocné tak dobře. Stát se nedokáže postarat o zchátralé budovy. Proč chcete, aby i vaši vnuci platili něco, co se týká jen deseti procent věřících? Není rozumnější, když si budovy samy opraví a dají práci lidem v těchto objektech? Domovy důchodců jsou potřeba jako sůl, protože už dnes se čeká několik let a starých lidí přibývá. Jen hlupák nemyslí na svou budoucnost! Nikdo z nás nemůže zaručit pevné zdraví ve svém vysokém věku.

4 0
možnosti

I kdybyste měl pravdu, tak peníz přerozdělený s použitím státního násilí, je od ďábla, že ano. A proto s církevních resitucí nemůže nikdy nic dobrého - a to právě z Vašeho pohledu - vzejít.

1 5
možnosti
JK

Křesťanská církev, která sama sebe prohlásila za zástupce boha na zemi patří k nejkrvavějším spolkům v historii lidstva a doufám, že Bůh s ní nemá nic společného.

5 7
možnosti
Foto

Církev není zástupcem Boha na zemi. Církev je společenství věřících v Boha a hlásících se ke stejnému ideálu - křesťanství.

2 0
možnosti
MP

Církev existuje na CELÉM světě aspoň DVA TISÍCE let. Bible je kniha s nejvyšším počtem vydání a výtisků. I kdyby kostely nikdo nenavštěvoval, jde o uměleckou památku, a bylo by barbarství je neudržovat.

3 0
možnosti

A no to si musíme vydělat, tedy na tu civilizaci, ale s tímhle s tím nepovedeným kapitalistickým přestárlým nedodchůdčetem to jaksi ne a ne se povést.

1 1
možnosti
JR

J27a70r92a 46R57a62n75k

1. 6. 2014 7:36

Hezka odpovedR^ Zustavejte dale Clovekem a nenechte se o tu lidskost obrat. 40 let soc/komunismu dokazalo znicit charaktery lidi.

6 2
možnosti
JH

Jděte se podívat na tu kapitalistickou lidskost někam do montovny, tam vám zničí nejenom charakter, ale i zdraví.

1 2
možnosti

Jenomže opravovat kostely má smysl jenom a pouze tehdy, když věříme, že budoucna se katolíci budou množit geometrickou řadou. Odkud se bere tento Váš optimismus? A polepšíme si tímto způsobem?

0 3
možnosti
RH

A opravovat hrady má smysl pouze pokud věříme v návrat feudalismu, že?!

5 1
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Josef Pazourek
Žiji v Brně ale jsem taktéž patriotem Jeseníků. Brno mám rád jako rodné město, v Jeseníkách mám své srdce a rád se s Vámi o jejich krásy podělím. Mimo to mě zajímá vše, co se kolem mě děje.