Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Píšete: "...K demokracii patří i demonstrace a projevy nesouhlasu s vládní politikou, které mohou být masové a revoluční...."

A proč podle Vás má tato věta platit pro události v Kyjevě, ale nemá už platit pro obyvatele východní Ukrajiny?

Obyvatelé východní Ukrajiny už neměli demokratické právo nesouhlasit s vládní politikou Kyjeva a masově vyjádřit v referendu vůli vlastní správy území, na kterém žijí? Odpovědí na tuto demonstraci nesouhlasu s vládní politikou Kyjeva na východní Ukrajině bylo to, že jejich prezident na ně poslal armádu a vyhlásil ATO (anti teroristickou operaci). Tu armádu poslal na své lidi, ne na nějaké dobrovolné anebo žoldácké ruské nebo kozácké vojáky, ti tam v té době ještě žádní nebyli. 

To je zase něco, co obecně novodobý "rusofob" nikdy nepochopí.

8 11
možnosti

jasně, přepadávat úřady a brát zbraně, vybírat výkupné je o.k.

6 0
možnosti

A Strelkov, který se veřejně přihlásil k inicializaci nepokojů je asi agent USA....

7 0
možnosti

Velmi se pletete. Nejsem rusofob, ale toužím po tom, aby v našem středoevropském prostoru bylo prostředí stabilní demokracie a jistoty. Kdyby východní Ukrajina byla v občanské válce, kde svobodné myšlení je potíráno vládními vojsky, určitě bych nepsal tento článek, ale naopak bych si kopl do Porošenka. Jenže na východě bojuje Ukrajina s Ruskem, nikoliv s vlastním lidem, vždyť to je podstata mého článku, asi jste ho četla nepozorně. Kde by ukrajinští zedníci, zámečníci zemědělci a skladníci získali protitankové střely a protiletadlové rakety a jiné hračky, pro které mimo jiné musí být vyškolený vysoce odborný personál atd.: Proč Rusko ukradlo Krym a nedalo možnost Ukrajině celorepublikového referenda a mezivládním jednáním? Vedoucí Ukrajinští separatisté vůbec nejsou Ukrajinci ale lidé s ruskými pasy. Rusko organizuje rozpad Ukrajiny.

2 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Josef Pazourek
Žiji v Brně ale jsem taktéž patriotem Jeseníků. Brno mám rád jako rodné město, v Jeseníkách mám své srdce a rád se s Vámi o jejich krásy podělím. Mimo to mě zajímá vše, co se kolem mě děje.