Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak trest smrti soudruzi zmírnili na dvanáct let natvrdo (+ mučeníčko)

Je těžké zůstat bez emocí, když člověk čte současné blogy některých autorů, jejichž myšlení je nenávratně poznamenáno čtyřiceti lety komunistické vymývárny mozků, pracující i na principu relativizace dobra a zla. Tito lidé jsou už zakotveni ve své myšlenkové frekvenci tak na pevno, že nemají úniku. Mám nutkání jmenovat přímo jednoho osmiletého blogera, (měřeno dobou působení na blogu), ale zařekl jsem se, že když emoce, tak bez čehokoliv, co by mohlo někoho sesměšnit, byť jde o mého názorového odpůrce číslo 1.

Tito lidé dost často používají argumentaci různých historických souvislostí, kdy něco vyvolá něco, aby na základě tohoto argumentu očistili například současného geopolitického agresora, který byl vlastí všech jejich ideologických učitelů (Rusko). Jenže vytrhávat historické věci z kontextu a tvrdit, že něco může za něco, je naprosto hloupé. Historie je natolik složitá, že zkratkovité argumenty příčiny a následku vyznívají natolik směšně, že bychom mohli hrát hru nekončících příčin, která by vedla až do lůna pramatky Evy a praotce Adama, a nebo vlastně až do biblické knihy Genesis, pojednávající o stvoření světa Bohem.

Nezažil jsem okupaci Německem. Nemohu komunismus srovnávat s jinými ismy, jako byl nacismus. Nemám schopnost k tomu, abych viděl američanům pod pokličku a mohl praktiky NATO srovnat s praktiky ruských obranných (a útočných) složek a vysvětlovat jako levicový všeználek důvody chování Ruska. Ne to neumím. Ale co umím, napíšu v následujícím odstavci. A ten odstavec vysvětlí, proč se soudruhy blogery nedokážu najít společnou řeč.

Kamarádův otec byl odsouzen k trestu smrti komunistickým prokurátorem za to, že říkal co si myslel a věřil v Boha. Díky turbulencím v politice, kdy slábl a stoupal ruský vliv na minulý režim, byl mu snížen trest na dvanáct let na tvrdo. Po propuštění se z vězení vrátil jiný člověk a jeho malé děti se ho bály. Zničený otec mého kamaráda nedokázal už fungovat mimo vězení, měl nalomenou psychiku a všudepřítomný strach, stačilo aby průvan zavřel okno. Stopy po fyzickém mučení nešlo zakrýt. Brzy po propuštění zemřel na infarkt. Trest smrti byl dokonán i mimo věznici.

Můj strýc v autobuse do práce řekl známému, že na rozhlasu Svobodná Evropa slyšel něco, nějakou informaci. Ten jen přitakal a druhý den si pro ně přišli domů aby je oba odvezli do pracovního tábora na tři roky. Za poslouchání rádia. 

Můj otec byl za své názory vyhozen z práce. Profesor musel válet sudy v pivovaře. Díky komunistům, měl aspoň dobrou fyzičku, tehdá nebyly posilovny jako dnes.

Mohl bych pokračovat příklady z mého okolí a rodiny, ale tyto věci každý zná. Jediná moje smůla oproti soudruhům blogerům je ta, že jsem byl z rodiny, kde bylo normální říkat co si myslím. Kdybych byl z rodiny udavačů, estébáků a lidí, kterým vadí svoboda, protože ohrožuje jejich pozice, tak bych se soudruhy blogery (i s tím osmiletým) notoval stejnou písničku. A tomu osmiletému blogerovi musím vzkázat (píše, že sovětská okupace neměla proti té nacistické žádné oběti a popravy) že jen z mé rodiny jsem Vám teď popsal oběti sovětské okupace. Sovětští vojáci tu byli proto, aby drželi režim. Jejich přítomnost vysvětlovala to, proč nepadl "žádný" výstřel. Nikdo si totiž nedovolil otevřít hubu, protože byl v pozici, že mu "někdo" držel nůž pod krkem. Ale to vy nepochopíte a přijdete s další teorií příčin a následků, kdežto v mém okolí se konala praxe. A nebyla prováděna pod dohledem američanů, ale sovětů. Byli jsme přeci se sovětským svazem na věčné časy, nebo ne? Vidíte, i tímto jste nám lhali.

Starého soudruha novým kouskům nenaučíš. Každý přeci vzpomíná na dobu svého mládí, to byl svět nejhezčí. Jenže někteří se díky době svého mládí, dneška nedožili. Čest jejich památce.

Autor: Josef Pazourek | neděle 29.3.2015 12:18 | karma článku: 28,46 | přečteno: 902x
  • Další články autora

Josef Pazourek

17.listopad za koblihu?

Blíží se svátek, který naši zemi vrátil zpět do Evropy. Za chvíli oslavíme výročí znovunabyté svobody, úcty k člověku a jeho lidským právům. Jaký vzkaz jsme dali v této souvislosti našim politikům prostřednictvím voleb?

15.11.2017 v 21:52 | Karma: 23,83 | Přečteno: 790x | Diskuse| Ostatní

Josef Pazourek

Tam kde srnky .... druhý pokus....

Už jsem psal v minulém blogu, jak ke mně přišel koloušek na dosah ruky. Možná to bylo tím, že dým z mojí cigarety potlačil jeho čichové vjemy které ho nutí k ostražitosti, když hledal mámu, možná to bylo pouze z jeho zvědavosti.

22.7.2015 v 23:07 | Karma: 11,01 | Přečteno: 281x | Diskuse| Fotoblogy

Josef Pazourek

Tam, kde srnky....

Byl teplý letní večer, já seděl v trávě a kouřil cigáro. Z pastvin zněl intenzivní koncert cvrčků, jinak nešlo slyšet kromě větru nic víc.... Připadal jsem si jako bych splynul s kosmem, měl jsem pocit, že už nic víc nepotřebuji.

20.7.2015 v 23:41 | Karma: 9,13 | Přečteno: 263x | Diskuse| Fotoblogy

Josef Pazourek

Kam na borůvky?

Borůvky rostou na horách, takže se nabízí jednoduchá odpověď: vypravte se na borůvkovou horu. A protože se ta hora tak i jmenuje - Borůvková hora, není pochyb o tom, že si každý borůvkomilec přijde na své....

18.7.2015 v 10:34 | Karma: 11,72 | Přečteno: 4797x | Diskuse| Ostatní

Josef Pazourek

Když dítě sleduje dobrý program....

Znáte to, člověk chce dítěti pustit něco pěkného, tak přepíná programy jeden za druhým a nic pořádného, poučného, zábavného a slušného nenajde.

16.7.2015 v 12:47 | Karma: 12,52 | Přečteno: 319x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Arizonští poslanci zrušili 160 let starý zákon, který zakazoval potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1353x
Josef Pazourek
Žiji v Brně ale jsem taktéž patriotem Jeseníků. Brno mám rád jako rodné město, v Jeseníkách mám své srdce a rád se s Vámi o jejich krásy podělím. Mimo to mě zajímá vše, co se kolem mě děje.